Vi samarbejder i oktober-november 2019 med Cinemateket, som i perioden viser måne-relaterede film med spændende og relevante oplæg og paneldiskussioner før filmene vises.

Hvilke film der er tale om vil først blive offentliggjort her på siden i marts 2019. Herunder kan du dog se en liste med film med månetema, som du kan nyde derhjemme:

IMG_2077

Hidden Figures

Den sande og utrolige historie om de tre sorte kvinder Katherine Johnson, Dorothy Vaughn og Mary Jackson, der endte med at blive hovedkræfterne i at sende den første astronaut i kredsløb om jorden. Det var en af NASAs største bedrifter og var medvirkende til at USA fik overtaget i rumkapløbet. Det visionære trekløver udfordrede linjerne mellem både køn og race og var med til at inspirere en hele generation.

Moon

Moon er en britisk science fiction-film fra 2009, instrueret af Duncan Jones. Filmen handler om Sam Bell (Sam Rockwell) der er den eneste beboer på en månebase, hvor han arbejder med at udvinde Helium-3 til brug for Jordens energiforsyning. Han er ansat på en 3-årig kontrakt og har en robot som hjælper. To uger før hans kontrakt udløber begynder der at ske sære ting på månebasen. Moon kan ses på Netflix.

moon
Apollo 13

Apollo 13

Apollo 13 er en film fra 1995, instrueret af Ron Howard. Den handler om den uheldsramte og mislykkede Apollo 13 månemission i 1970. Besætningen ombord på Apollo 13 kan se, at rumfartøjet mister ilt. På Jorden breder frygten sig. Hvad der blev anset for en rutinemission er pludselig blevet en truende katastrofe. Apollo 13 kan ses på Netflix.

The Dish

Et afsidesliggende australsk samfund, beboet af fåreavlere, spiller pludselig en nøglerolle i den første Apollo månelanding. Denne komedie er baseret på virkelige hændelser og fortæller en sød og underholdende historie om vigtigheden af at transmittere menneskedens første skridt på Jorden direkte til millioner af mennesker verden over.

thedish
first man

First Man

Filmen 'First Man' handler om den farligste mission nogensinde i vores historie - nemlig månelandingen i 1969. 'First Man' er et biografisk drama, men fokuserer på den sjældent fortalte historie om de mange menneskelige omkostninger, det krævede at sende en mand på månen.

For All Mankind

For All Mankind er en dokumentar fra 1989 med originalt film materiale fra NASAs Apollo program som succesfuldt sendte mennesker til Månen mellem 1969-1972. Filmen fokuserer på Jordens skønhed set fra rummet og Apollo-astronauternes og mission controls oplevelser.

all mankind
right stuff

The Right Stuff

The Right Stuff er en amerikansk historisk dramafilm fra 1983 baseret på Tom Wolfes bestsælgende bog med samme navn. Filmen omhandler de syv testpiloter der blev udvalgt til at være astronauter under Mercury programmet, USAs første bemandede rummissioner.

Last Man on the Moon

I denne dokumentar ser astronauten Gene Cernan tilbage på historien om NASA's månelandinger, og hvordan det ændrede hans liv at være den sidste person, der har stået på Månen.  Denne film kan ses på Netflix.
last man on the moon
mercury 13

Mercury 13

Denne dokumentar omhandler en lille gruppe af dygtige kvindelige piloter, der er med til at teste en rumraket i 1961, men de må træde til side, da det bliver alvor - kun mænd bliver udvalgt til at flyve ud i rummet. Denne film kan ses på Netflix.