Kontakt: info@rumfart.dk, Web: www.rumfart.dk

Om Space Days

Space Days arrangeres af Dansk Selskab for Rumfartsforskning og er et årligt tilbagevendende initiativ. I 2019 er temaet "Månen", men hvert år offentliggøres et nyt rumfarts-tema. Space Days er opstået med ønske om at engagere og inspirere den brede befolkning inden for rumfart og tiltrække børn og unge til STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) fag og uddannelser. I Februar 2019 blev projektet optaget i Teknologipagten.

Om Dansk Selskab for Rumfartsforskning

Dansk Selskab for Rumfartsforskning er en frivillig organisation drevet af passionerede ildsjæle. Vi ville ikke være i stand til at arrangere foredrag, workshops eller lave Space Days uden vores hold af fantastiske frivillige og støtter, som sætter tid af til at bruge deres unikke kompetencer til at få projektet til at lykkes. Herunder kan du læse om holdet bag Space Days 2019.

Om holdet bag

Christina Toldbo

Projektleder

Christina er uddannet fysiker fra Københavns Universitet og arbejder med videnskabskommunikation og uddannelse indenfor STEM. Hun har tidligere arbejdet for den Europæiske Rumfartsorganisation (ESA) i deres Education kontor i Holland.  

Lykke Pedersen

Projektejer

Lykke er formand for Dansk Selskab for Rumfartsforskning og det er hende der har sat Space Days igang og banet vejen for at projektet opstod. Lykke er desuden redaktør på magasinet "Dansk Rumfart".

Asger Friis

Projektassistent

Asger er uddannet jurist og har beskæftiget sig med "space law". Asger er desuden sekretær i Dansk Selskab for Rumfartsforskning og hjælper til med at arrangere events og projektkoordinering.

Martin Robert Knudsen

Workshops/Coding Pirates

Martin har en kandidat i astronomi fra Aarhus Universitet, samt Master of Space Studies fra International Space University, Strasbourg. Martin holder til i Jylland og er kaptajn i Coding Pirates Silkeborg.

Freja Exner

Udstillingsdesign

Freja er fra Århus og har en bachelor fra Kunstakademiets Arkitektskole i Bygningskunst og design. Hun arbejder som studentermedarbejder hos JJW Arkitekter, hvor de bl.a. tegner skoler og arbejder med bæredygtigt byggeri.

Marie Sveistrup

Korrekturlæsning

Marie har en kandidat i dansk fra Københavns Universitet. Ved Space Days hjælper hun med at udgive særnummer af "Dansk Rumfart" om Månen i fortiden og fremtiden. Hun hjælper desuden med tekster og indhold til hjemmeside og udstilling.

Bardur Mikladal

Grafisk design

Bardur har en bachelor i Visual Communication/Photographic Communication fra Danmarks Medie- Og Journalisthøjskole. Det er Bardur, der har designet logo og visuel identitet for Space Days 2019. Bardur arbejder også med yderligere grafiske elementer til bl.a. hjemmesiden. Se mere her.

Finn Willadsen

Tekster

Finn er næstformand for Dansk Selskab for Rumfartsforskning. Til Space Days hjælper han med at skrive indhold til hjemmesiden og til udstillingen. 

Caroline Hahne

Projektassistent

Caroline er under uddannelse som ergoterapeut og har beskæftiget sig med børns læring og tilgængelighed for blinde og svagtseende. I Space Days er Caroline kontaktperson til DBSU, arranger miniudstillinger på biblioteker og hjælper med projektkoordinering.

Ellie Jarmonts

Projektassistent

Ellie er fra Australien og er ved at færdiggøre sin kandidat i "kognition of Kommunikation" ved Københavns Universitet. Hendes fokus ligger på spændende og inddragende udstillingsdesigns på museer.

Cristina Benescu

Grafiker

Cristina er en tværfaglig designer med baggrund i telekommunikationsteknik. Efter 8 års arbejde i Rumænien, Malta og Danmark, har hun stiftet det grafiske designstudio weRock med fokus på fællesskabsprojekter, kulturelle arrangementer og visuel identitet i udstillinger. Hun hjælper med grafiske elementer til udstillingen "Rundt om Månen".

Linea Dyrbye Jensen

Arkitekt

Linea er selvstændig arkitekt, uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole. Hun har arbejdet for anerkendte arkitektkontorer, hvor hun bl.a. har været medansvarlig for designet af et nyt ølbryggeri. Ved Spacedays hjælper hun med at producere centrale udstillingeelementer og som konsulent på opsætningen.

Lars og Karen Toldbo

Hjælpere

Lars og Karen Toldbo har hjulpet med lidt af hvert. Bl.a. har de stillet deres bil til rådighed, hentet og opbevaret elementer og bygget en model af det Amerikanske flag på Månen. De har også været i kontakt med leverandører og hjulpet med alverdens praktiske problemer som de er dukket op.

pil ned

Om vores samarbejdspartnere

Space Days har til formål at styrke og etablere samarbejde mellem frivillige og professionelle organisationer inden for naturvidenskabsformidling, undervisning og rumfartsområdet. Derfor har vi stort fokus på at etablere samarbejder både i Danmark og i udlandet. Herunder ses de partnere vi har til Space Days 2019.