Luft

Luft

Månen har ingen atmosfære og derfor kan astronauterne ikke trække vejret på Månen. De skal selv have deres luft med eller finde en måde at producere ilt på i rummet. Dette kan gøres ved elektrolyse hvor vand (H2O) spaltes til Hydrogen og Oxygen. Men hvor kommer vandet fra?

Vand

Vand er essentielt for liv. I 2009 opdagede man at der findes vand på månens poler, dog stadig kun i form af is. Hvis vi ønsker at bygge en base på Månen bliver vi nødt til at overveje hvordan vi vil udvinde vand fra isen bundet i Månens regolit (månejord).

Vand
Mad

Mad

Hvad skal astronauterne spise på Månen? Skal de tage alt deres mad med eller kan de gro planter på deres månebase?

Transport

Det er svært at tage til rummet! Vores tyngdekraft og atmosfære holder os på Jorden. Indtil nu har vi kun fundet på én måde at undslippe Jorden på: Raketter! store raketter!

Transport
Materialer

Materialer

Hvordan skal en astronaut dragt designes? Hvilket materiale skal bruges til at bygge en Månebase? Hvordan beskytter vi astronauterne fra stråling og mikrometeoritter?

Kommunikation

Hvordan kommunikerer astronauterne med ground station? Hvad sker der når man er på bagsiden af Månen? 

Kommunikation
Sikkerhed

Sikkerhed

Der er mange risici i rummet. Det er et fremmed og ufrugtbar sted for mennesker at opholde sig. Hvis vi skal bo på Månen i længere tid er der en række faktorer vi skal indtænke for at kunne overleve og arbejde sikkert i rummet.

Energi

Både på vej til Månen og når vi befinder os på Månens overflade skal vi bruge energi. Masser af energi!

Energi
Mennesket

Mennesket: Fysiologi og psykologi

Det er hårdt for både krop og sind at befinde sig i rummet i lang tid. Astronauter oplever en række fysiologiske problemer ved længere ophold i rummet. Derudover kan de savne deres familie og venner, det kan være at de keder sig eller ikke kommer godt ud af det med deres kollegaer.