Rundt om Månen for synshæmmede

Vi har som en del af "Rundt om Månen" i Rundetaarn forsøgt at gøre dele af udstillingen tilgængelig for blinde og svagsynede. Det har vi gjort med små, simple tiltag og enkelte arrangementer og guidede ture til blinde og svagsynede. Du kan høre mere om de enkelte tiltag herunder.

Guidede ture

Man kan tilmelde sig guidede ture søndage kl. 14.00 i udstillingsperioden, hvis man er blind eller svagsynet. Til den guidede tur vil der være både en seende og en synshæmmet guide tilstede. Booking foregår ved at sende en email til christina@rumfart.dk. Husk entre 25,- kr inklusive ledsager. Husk dit ledsagerkort som skal vises ved indgangen. Guiderne kommer ned til indgangen og henter gruppen.

Taktilt kort og opmærksomhedspunkter

Lige efter indgangen til Bibliotekssalen finder du i receptionen et taktilt kort, der giver dig et overblik over, nogle af de ting du kan opleve på udstillingen. Du kan herudover finde rundt i udstillingen ved hjælp af opmærksomhedspunkter i form af salens søjler som også er markeret på det taktile kort.

Taktile genstande

En række genstande i udstillingen er taktile, så du klan røre ved dem bl.a. raketter og raketdele, Månen, kratere, landskaber og Apollo landingsstederne.

Lyttehjørner

Du kan høre en række fortællinger om månen i tre lyttehjørner, som giver en god baggrundsviden.

De tre temaer er:

  • Månens oprindelse
  • Månens nord- og sydpol
  • Fremtidige missioner til Månen

NASA-filmen Apollo 11

Du kan lytte og se et sammendrag af NASA-filmen Apollo 11 på udstillingens storskærm

Filmen er i 4 kapitler og handler om:

  • Opsendelsen af Apollo 11
  • Eagle lander på Månen
  • Eagle letter fra Månen
  • Astronauterne lander i Stillehavet 

50 år gamle autentiske lyde fra Månen

I udstillingen vil du også kunne høre en række lyde fra Apollo programmet. Direkte herunder finder du tre lyde. Den første med sputnik 1 satellittens radiosignal. Den anden med lyden af Kennedy's kendte tale. Den tredje med lyden af Saturn V der letter fra platformen.

Sputnik 1 lyd

Kennedy's tale

Saturn V raketten letter