5. oktober - 3. november 2019

Kvinde kigger på Månen i Udstillingen Rundt om Månen
Raketterne Saturn V og SLS i forholdt til Rundetaarn

Fra 5. oktober – 3. november 2019 afholder vi udstillingen “Rundt om Månen” i Bibliotekssalen i Rundetaarn i hjertet af København. Kom med på en bogstavelig vandring rundt om Månen: Fra fortiden og ind i fremtiden. Udstillingen ser nemlig ikke blot tilbage og fejrer den historiske bedrift for 50 år siden, den henvender sig til de unge, og stiller spørgsmålet: Hvad er månen for den næste generation?  

Med objekter fra ind og udland og gennem billeder, film, lyd, augmented reality og interaktivitet fortæller vi historien og videnskaben bag månemissionerne, fremtidsdrømmene og menneskets rejse til Månen. Udstillingen er tilrettelagt i en række temaer som f.eks. rumkapløbet, Apollo 11-missionen og "planerne for at vende tilbage til Månen"

På denne side kan du se hvordan udviklingsarbejdet med udstillingen skrider fremad.

Om Rundetaarn

Rundetaarn er et af Danmarks mest kendte bygningsværker og blev bygget af kong Christian 4. mellem 1637 og 1642. Rundetaarn er Europas ældste fungerende astronomiske observatorium, og det blev brugt af Københavns Universitet indtil 1861. I dag bliver Observatoriet brugt af amatørastronomer og andre, der vil gå på opdagelse i himmelrummet. Under udstillingsperioden holder observatoriet åbent de fleste aftener så du kan se Månen helt tæt på.