Land på Månen

Eleverne skal planlægge, designe og bygge et landingsmodul, som kan bringe en æggo-naut sikkert til Månens overflade. Eleverne vil udforske hvilke faktorer man skal tage højde for, når man skal lande henholdsvis på Månen og på Jorden. Eleverne skal desuden inkludere risikofaktorer og budgettering i deres planlægning.

  • Emner: Fysik, matematik, økonomi
  • Aldersniveau: 14-16 år
  • Lærerforberedelse: 1 time
  • Lektionstid: 2 timer og 30 minutter
  • Omkostninger: 100-200 kr
  • Lokation: Klasselokale og område med mulighed for at lade et æg falde 3-5 m.

Undervisningsmaterialet er udviklet af ESA som en del af "Moon Camp Challenge". Dette undervisningsmateriale er på dansk, oversat af Dansk Selskab for Rumfartsforskning. For den oprindelige tekst på engelsk se ESA Education

Her ses udvalgte billeder fra aktiviteten:

+SJ0tmWnQqiwXZDwFZdKtw_thumb_3c85
HRCpKYvvQuOJcgZs0+aodg_thumb_3e2b
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3c94
Billede af oplæg på ZBC i Ringsted

Her kan du finde links til lærerkurser, konkurrencer og aktiviteter henvendt til skoler:

ESA Education
ESA Education er den Europæiske Rumfartsorganisations uddannelseskontor. ESA Education afholder gratis lærer-kurser i Holland og Belgien og står bag konkurrencerne AstroPi, Climate Detectives, CanSat, MissionX og Moon Camp Challenge. ESA Education udvikler også undervisningsmateriale til folkeskole- og gymnasieelever med rumfart som inspiration.

ESERO Denmark
ESERO Danmark er et dansk ressourcecenter for lærerkurser og undervisningsaktiviteter omkring astronomi og rumfart. Bag initiativet står ESA og Uddannelses- og forskningsministeriet. ESERO Denmark er forankret hos Astra og koordineres af Naturvidenskabernes Hus.

tycho-brahe-planetarium-logo

Tycho Brahe Planetariet
Planetariet laver undervisningsmateriale i forbindelse med deres udstillinger og filmforestillinger.