Sammen med Coding Pirates vil vi med udgangspunkt i ESA Moon Camp Challenge afvikle workshops rundt om i landet og et antal workshops i Rundetaarn under udstillingsperioden.

Den europæiske rumorganisation (ESA) har med en række partnere lavet en konkurrence om at 3D designe en Måne base. Der er særskilte konkurrencer for hold af børn op til 12 år og for unge i alderen 13 til 18 år. Man kan naturligvis også arbejde med udgangspunkt i materialet
uden at deltage i konkurrencen og andre spændende projekter og forløb.

I samarbejde mellem DSR og Coding Pirates (m.fl.) udvikles workshops til at leve sig dybere ind i det og lege/arbejde videre på forskellige moduler til måne basen, robotdesign og evt. fortsætte med at 3D printe, programmere og arbejde med video og VR.

Afhængig af støtte fra fondsansøgninger og virksomhedesponsorater vil vi i 2019 og 2020 kunne tilbyde kreative workshops hvor Moon Camp Challenge er indarbejdet.

Hvis man selv vil spring ud i det og går i gang med minimum af introduktion, så tag at se videoerne under “Making a home on the Moon” først og gå derefter enten i kast med enten TinkerCAD (let) eller Fusion360 (avanceret)

Månebase designs lavet af børn
Månebase designs lavet af børn
Månebase designs lavet af børn
Månebase designs lavet af børn

Måne-base koncepter udviklet af Coding Pirates Silkeborg til konkurrencen "ESA Moon Camp Challenge" 2019.